Att tänka på för blivande tatuerare

by Admin on 09/11/2009

Jordgubbe på foten

Jordgubbe på foten

Viktiga tips för dig som vill bli tatuerare

Bara för att du är duktig på att rita och måla betyder det inte att du kommer att bli en bra tatuerare. Det är stor skillnad mellan att skapa något på papper eller tyg och att göra det på någons hud.

Du måste till exempel vara försiktigt och se till att du använder bra redskap och att de är rena och sterila för att din kund inte ska utveckla en infektion.

Oavsett om du öppnar din egen studio eller om du arbetar hos någon annan så måste du vara säker för att värna om ditt eget rykte.

Om verktygen du använder inte är sterila, använd dem då inte även om det innebär att du mister jobbet – det är bättre att mista jobbet än att bli stämd för att någon drabbats av en infektion.

Inte alla tatueringar du gör kommer att vara ifrån de skisser och ritningar som finns tillgängliga i din studio. Ibland vill kunder ha speciella motiv, men ge dig inte på sådant innan du är säker på att du kan få fram exakt vad kunden vill ha.

Du kan fråga en annan tatuerare i din studio och be den göra det eller hänvisa kunden till en annan shop där du vet att de gör speciella motiv.

Huden på en kunds kropp är inte rätta platsen för att öva upp dina kunskaper och även om alla udda motiv kommer att vara nya för dig borde de i alla fall likna något du har gjort förut innan du ger dig på sådana arbeten.

Din kund betalar dyra pengar för ditt arbete, så var ärlig och säg det om du känner dig osäker på om du kan klara av uppdraget.

Den viktigaste delen av ditt arbete som tatuerare, förutom dina artistiska talanger, är att du försäkrar dig om att din arbetsplats är steril.

Allting du använder i ditt artisteri bör vara rent, sterilt och utbytbart där det är möjligt så att risken att någon får en infektion är mycket liten.

Du måste vara villig att stå för ditt arbete om du skulle göra fel och alltid försäkra dig om att dina kunder vet hur de ska sköta om en ny tatuering.

Ju effektivare och mer kundorienterad du är desto troligare är det att du kommer att ha tillräckligt med arbete för att fortsätta, eftersom dina kunder då kommer att hänvisa sina vänner till dig.

Även om du arbetar för någon annan kommer du att hjälpa till att bevara ett jämnt flöde av kunder om du behandlar var och en på ett unikt och professionellt sätt.

Klicka här för fler artiklar om tatuering.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: