Att tänka på när du ska tatuera en kund

by Admin on 23/11/2009

Tribal tattoo

Tribal tattoo

Tips kring design av tatueringar till kunder

Alla tatuerare känner väldigt starkt för sina egna designer. Oftast är kunden lika förväntansfull och intresserad av att få den där perfekta tatueringen.

Andra gånger kan du känna det som att kunden helt enkelt inte kan bestämma sig för vilken design han/hon vill ha.

När någon kommer in i din studio och vill ha en tatuering finns det flera saker man bör göra för att hela processen ska bli så smidig som möjligt.

Du kan då försäkra dig om att motivet blir något som kunden vill ha, samtidigt som det blir något som du själv kan vara stolt över.

Använd dig av nedanstående tips som hjälp när du ska skapa motiv till dina kunder. De kan göra det enklare för alla nyblivna tatuerare att arbeta med kunddesigner.

#1: Tillåt dem att ta med egna bilder. Många webbsidor uppmuntrar folk att ta med sig clip art, bilder och till och med foton till sin tatuerare, och många gör faktiskt det.

Vissa tatuerare gillar dock inte detta. Men det kan faktiskt vara till fördel för dig. Om det är okej att de tar med sig egna bilder ger du dem möjligheten att sätta bollen i rullning. Du vet vad de vill ha.

#2: Att skissa upp motiven är oumbärligt. Många tatuerare har bilder på tatueringar uppe på väggarna som visar kunden vad som finns.

Detta är ett bra tillvägagångssätt om man vill slippa skissa, men endast om kunden vill ha exakt det specifika tattoo motivet. Om färgschemat är fel eller kommer att bli annorlunda, skissa upp motivet. På så vis eliminerar du många problem.

#3: Ge kunderna råd och tips. Vissa tatuerare tar emot informationen, bilder och idéer från kunderna och börjar arbetet med att få motivet på kroppen direkt.

Ge kunden dina råd istället. Som expert, så vet du hur motivet kommer att se ut på kroppen. Du vet hur viktigt det är att tänka på tatueringens storlek och vart man väljer att placera den. Ge dem råd och tips så att slutresultatet blir precis som de önskat.

Att designa tatueringar åt kunder är en process som kan ta lite tid att bemästra.

Dock är det en av de mest belönande processerna eftersom du vet att du skapar något unikt och speciellt till någon.

Processen kräver tålamod och förståelse för människor, något som de mest framgångsrika artisterna har.

Klicka här för fler artiklar om tatueringar.

{ 2 trackbacks }

Bekanta dig med den som du vill ska tatuera dig i förväg
30/11/2009 at 12:21
Välj inte första bästa plats för din lärlingsperiod, se dig omkring
28/12/2009 at 13:36

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: