Funderar du på att bli tatuerare?

by Admin on 20/10/2009

Porträtt tatuering

Porträtt tatuering

Förberedande krav för en tatuerare

Även om det inte finns någon direkt skola eller specifik utbildning man bör ha genomfört för att bli tatuerare, så finns det vissa saker du bör tänka på innan du ens kan börja fundera på att arbeta i den genren.

En av de första sakerna du bör fundera på är om du ens kan rita. Om du inte har någon konstnärlig ådra så kommer du inte att bli någon tatuerare.

Hur ska du kunna rita ett tatueringsmotiv på kroppen på folk om du inte ens kan skapa en bra bild på papper? Det är en nödvändighet för en tatuerare att vara duktig på att rita på papper eller tyg.

Om du vill bli tatuerare så bör du först och främst gå några konstkurser och vidareutveckla dina talanger när det gäller detaljer och kreativitet.

Du kommer att bli ombedd att skapa många olika slags konstnärliga motiv och avbildningar, därför måste du försäkra dig om att du vet hur man skapar och färglägger perfekta visuella bilder.

Tänk på att det kommer att finnas tillfällen när du kommer att få skapa motiv som är vanliga i naturen och din konstnärliga träning kommer att visa dig hur du skapar bilder ifrån beskrivningar eller från teckningar som andra har gjort.

Ju mer du övar på att skapa visuella motiv på papper eller tyg desto enklare kommer det att vara att applicera samma principer som tatuerare.

Efter att du blivit tränad inom konsten så kommer du att börja i ett lärlingsprogram. Detta innebär att du kommer att arbeta tillsammans med en mycket mer erfaren tatuerare och kan involvera allt ifrån gratis service till vad som kostar tusentals kronor.

Du kommer att arbeta sida vid sida med en annan artist och lära dig allt om dennes rutiner och vad tatuering innebär.

Det är viktigt att lära sig allt ifrån hur man ritar till hur man håller utrustningen steril.

Du kommer även att lära dig hur du instruerar kunder kring hur de tar hand om sin tatuering hemma under läkningen. Allt detta är grundläggande och gör din relation till kunderna mer bekväm.

Om de känner att de kan lita på att du gör ett bra arbete och ger goda råd kommer de att komma tillbaka till dig när de är redo för en ny tatuering.

Att genomgå lärlingsprogrammet kommer att hjälpa dig bli en framgångsrik tatuerare.
Klicka här för fler artiklar om tatueringar.

{ 5 trackbacks }

Lär dig att tatuera via lärlingsplats
24/10/2009 at 13:14
Att tänka på för blivande tatuerare
09/11/2009 at 09:45
Vill du lyckas som tatuerare? Läs då detta
11/11/2009 at 09:56
Vill du lära dig tatuera? Här får du lite tips
11/12/2009 at 12:14
En lärlingsplats hos en tatuerare ger dig en bra start
16/12/2009 at 11:50

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: