Tatueringar med dödskallar går långt tillbaka i tiden

by Admin on 30/10/2009

Tatuering med dödskalle

Tatuering med dödskalle

Tatueringar med motiv av dödskallar är inget nytt

Tatueringar med motiv av dödskallar är faktiskt ett av de vanligaste motiven som tatuerare skapar idag.

Även om många människor anser att dagens designer är unika och fulla av inspiration så är det viktigt att notera att de egentligen kanske väljer en av de äldsta tatueringarna som finns.

Dödskallar har olika betydelser och har använts inom tatuering under många år. Om du funderar på en sådan tatuering, tänk då på att du har ett stort urval.

De goda nyheterna är att det finns många tatuerare som gärna designar motiv med dödskallar.

Kanske är du osäker på om en dödskalle är rätt motiv att visa dina känslor och tankar med.

Vad betyder egentligen dessa dödskallar?

Det finns många olika sätt att tyda en dödskalletatuering på och egentligen är det ju upp till individen att definiera dess betydelse.

De allra äldsta tatueringarna var faktiskt tecken på upproriskhet. Personer som ville stå ut ifrån mängden och gå emot det populära sättet att leva eller en populär opinion hade ofta sådana tatueringar.

Detta är idag helt annorlunda.

Om du till exempel tänker på Tarot kort så är dödskallen placerat på kortet som betyder död. Egentligen står inte detta kort för död utan mer för förändring.

Du kanske även känner till dödskallen som en avbildning för det latinska uttrycket ”memento mori” som betyder ”kom ihåg att du måste dö”. Detta kan verka väldigt beklämmande men kan faktiskt vara ett bra verktyg för att få ner dig på jorden.

Det finns en enorm mängd med dödskallemotiv och du kommer absolut inte att begränsas av en specifik stil.

Du kan få motivet att se hur kryptiskt som helst ut eller positivt, negativt eller till och med skrattretande och du hellre vill det.

Ett populärt alternativ är en skalle med ben i ett kors. Dock är det, trots sin popularitet, en implikation av död och gift.

Sedan synen på pirater ändrades (det var pirater som mest hade dessa tatueringar förr) så har dödskallen med korsade ben idag fått en mer romantisk innebörd.

Ett annat alternativ är ett motiv av en orm och en dödskalle, vilket ger intrycket av en usling.

När du ska välja ett motiv av en dödskalle, tänk på färg, storlek och specifik betydelse.

Du kan lägga till en dödskalle i ett annat motiv för att få en bättre effekt eller så kan du göra den så enkel som du känner för. Tala med din tatuerare om de enorma valmöjligheterna du har.

Klicka här för fler artiklar om tatueringar.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: