Vill du lyckas som tatuerare? Läs då detta

by Admin on 11/11/2009

Coverup

Coverup

Hur du blir en framgångsrik tatuerare

Förutom din utbildning och en väl genomförd lärlingsperiod så finns det andra saker som gör dig till en framgångsrik tatuerare.

Att vara framgångsrik som tatuerare innebär mer än att bara se till att du vet allt som finns att veta om ditt yrke – det innebär mer än antalet kunder som kommer genom din dörr varje dag.

Det innebär till och med mer än hur mycket pengar du tjänar på att tatuera.

Anledningen till att vi säger att det innebär mer än allt detta är att du måste kombinera allting för att kunna bli och fortsätta vara framgångsrik.

Den sista delen av den meningen är den viktiga biten – att fortsätta vara framgångsrik. Många människor kan bli framgångsrika, men om du inte gör de rätta sakerna kommer du inte att fortsätta vara det och allt ditt slit blir förgäves.

Precis som i vilket annat yrke som helst hänger fortsatt framgång på bra kundservice. Ja, även tatuerararbetet involverar kundservice.

Det finns inget aktivt företag som inte kräver någon form av kundservice även om det så bara innebär att du får betalt för dina tjänster eller produkter.

Du kommer att vara tvungen att kunna svara på frågor ifrån dina kunder och ge dem din uppmärksamhet.

Att småprata med någon annan när du egentligen ska ta hand om din kund är inte bra kundservice och resulterar i att du förlorar din databas med kunder.

En kund vill känna att han/hon är den viktigaste personen i rummet och du måste lägga märke till dem för att de ska känna sig välkomna.

Dessutom måste du hålla konkurrenskraftiga priser. Om du begär mer än dina konkurrenter kommer du inte att bli framgångsrik, såvida du inte kan bevisa för kunderna att du tar ut ett högre pris för att du gör ett bättre arbete.

Kunderna har inget emot att betala mer om de vet att du ger mer för pengarna än andra tatuerare gör.

De vill däremot inte betala mer pengar för exakt samma service utan extra kvalité eller andra inslag.

Det gamla uttrycket ”du får vad du betalar för” gäller även inom tatuerarområdet, så om du vill fortsätta vara framgångsrik måste du vara bättre än andra inom samma yrke och erbjuda lite mer för att kunderna ska vilja tatuera sig hos just dig.

Klicka här för fler artiklar om tatueringar.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: